Klein voetlicht uit kring 17
 Over Douwe Columns Boeken Douwe vertelt En verder... Contact

                            


Klein voetlicht uit kring 17


Douwe en Ali Janssen, bekende gezichten binnen het kerkelijke leven in onze gemeente. Waar Douwe al jarenlang de kerkbode opvult met verhalen en de bekende voetlichtjes blijft zijn vrouw bescheiden op de achtergrond. Zelf een keer voor het voetlicht komen valt niet in het karakter van de twee. Vooral de smoes dat ze pas voor het voetlicht wil-len komen als iedereen geweest is zegt genoeg.
Maar helaas, dit jaar vieren Douwe en Ali op 8 juli hun 50e huwelijks-jubileum en daarom een klein voetlicht. 50 jaar waarin veel gebeurd is, de ziekte die Ali heeft gehad en het gemis van een overleden dochter behoren tot de zwarte bladzijdes van hun huwelijk. Gelukkig kent hun huwelijk ook genoeg vrolijke kanten.
Dat blijkt uit de gesprekken die er zijn op de kring. Vaak informeel en gezellig, soms ook diepgaand. Goede geloofsgesprekken over kritische onderwerpen worden niet vermeden en ook naar afwijkende meningen wordt graag geluisterd.
Vroeger waren Ali en Douwe vooral bekend van de welbekende winkel met de naaimachines. De interesse hierin is blijvend gebleven, oude naaimachines sieren hun woning bescheiden op. Afgewisseld met objecten van speksteen door Ali zelf gemaakt.
Na het sluiten van deze winkel zijn ze vooral bekend geworden van de bruine huidskleur. Er is nu immers tijd voor vakantie, en als ze dan terug zijn is dit vaak met een andere huidskleur dan voordat ze vertrokken.
Tenslotte staat het leven van Douwe en Ali open voor andere mensen, hun zorgzame karakter komt volop tot zijn recht in hun sociale leven. Het gezin en vrienden zijn erg belangrijk voor hun beiden.
Met Douwe en Ali, hun kinderen en kleinkinderen, zijn we God dankbaar voor alles wat hij aan hun heeft gegeven de afgelopen 50 jaar. Gods zegen toegewenst voor de toekomst!
Hun adres: Vreebergen 25 9403 ET. De foto was niet zo één-twee-drie te bemachtigen maar het vermoeden rijst dat u ze zeker wel kent.


Wim Beeftink
 

                      

 


 

 

 

 

Copyright © Douwe Janssen, e-mail: douwe@douwejanssen.nl

Laatst bijgewerkt: 17 februari 2016